https://www.degeboortezaak.nl/aambeien/_454___25_NL_______

Kwaaltjes, hoe ga je om met ongemakken in je zwangerschap?

kwaaltjesEen zwangerschap brengt veel veranderingen in je lichaam teweeg. De hormonen gieren door je lijf, je baarmoeder groeit niets ontziend, je borsten maken zich klaar voor hun nieuwe functie, je ‘verweekt’, kortom: je vertrouwde lichaam is niet meer zoals je dat gewend bent.

Het is dan ook niet zo gek dat je hier soms last van ondervindt. We hebben een aantal veel voorkomende zwangerschaps-klachten op een rijtje gezet, voorzien van tips en adviezen.

Deze spataderen van de anus worden veroorzaakt door een verslapping van de bloedvatwanden onder invloed van progesteron. Daarnaast komt er gedurende de zwangerschap steeds meer druk op je onderlijf te staan. Wanneer er zich ook nog een verstopping voordoet, zijn alle voorwaarden voor het ontstaan van aambeien aanwezig. Het geeft vaak jeuk en een pijnlijk gevoel. Ook kan er tijdens de ontlasting wat bloed meekomen.

TIP: zorg voor een soepele ontlasting en probeer niet actief mee te drukken tijdens het poepen.

Er zijn diverse aambeienzalven te verkrijgen, die prima tijdens de zwangerschap gebruikt kunnen worden. Wij adviseren een Curanolkuur bestaande uit zalf en tabletten. Deze kun je bij de meeste drogisten en apotheken krijgen of zelf bestellen op www.curanol.nl.