https://www.degeboortezaak.nl/brandend-maagzuur/_454___24_NL_______

Kwaaltjes, hoe ga je om met ongemakken in je zwangerschap?

kwaaltjesEen zwangerschap brengt veel veranderingen in je lichaam teweeg. De hormonen gieren door je lijf, je baarmoeder groeit niets ontziend, je borsten maken zich klaar voor hun nieuwe functie, je ‘verweekt’, kortom: je vertrouwde lichaam is niet meer zoals je dat gewend bent.

Het is dan ook niet zo gek dat je hier soms last van ondervindt. We hebben een aantal veel voorkomende zwangerschaps-klachten op een rijtje gezet, voorzien van tips en adviezen.

Zwangerschapshormonen en de groei van je baarmoeder zorgen er voor dat het maagklepje de maag niet meer zo goed afsluit. Met als gevolg dat er wat maagzuur terug in je slokdarm kan lopen. Dit geeft vaak een onaangenaam branderig gevoel of het gevoel dat je eten niet zakt.

TIP: eet kleine hoeveelheden over de dag verspreid. Vermijd koffie, frisdrank en vette, pittig gekruide etenswaren. ’s Nachts een extra kussen onder je hoofd kan de klachten ook verminderen.

Soms helpt een lepel vla of een slok melk. Mocht dit niet helpen, dan zijn er ook diverse middelen te krijgen die het zuurbranden tegengaan, zoals Maalox, Antagel of Rennies.