https://www.degeboortezaak.nl/koortslip/_454___32_NL_______

Kwaaltjes, hoe ga je om met ongemakken in je zwangerschap?

kwaaltjesEen zwangerschap brengt veel veranderingen in je lichaam teweeg. De hormonen gieren door je lijf, je baarmoeder groeit niets ontziend, je borsten maken zich klaar voor hun nieuwe functie, je ‘verweekt’, kortom: je vertrouwde lichaam is niet meer zoals je dat gewend bent.

Het is dan ook niet zo gek dat je hier soms last van ondervindt. We hebben een aantal veel voorkomende zwangerschaps-klachten op een rijtje gezet, voorzien van tips en adviezen.

Een koortslip wordt veroorzaakt door het herpes virus. Wanneer je eenmaal met dit virus besmet bent, kom je er niet meer van af. De koortslip zal af en toe tevoorschijn komen. Een koortslip is in de zwangerschap ongevaarlijk voor je kindje. De eerste 3 maanden na de geboorte kunnen baby’s wel besmet worden met het herpes virus en daar erg ziek van worden.
TIP: behandel je koortslip in de zwangerschap en tijdens het kraambed met een crème of speciale pleister. Zorg dat je je handen regelmatig wast. Nu ook even niet knuffelen en kussen met de baby.