Menu
https://www.degeboortezaak.nl/kraamtijd/anticonceptie

Anticonceptie, wat past bij jou?

Misschien ben je er zo net na de bevalling nog niet mee bezig, maar het is toch goed om al over anticonceptie na te gaan denken. Voor je eerstvolgende menstruatie heb je al een eisprong en kun je weer zwanger worden. Er zijn verschillende vormen van anticonceptie mogelijk. Belangrijk is dat je een vorm kiest die bij jullie past. Geef je borstvoeding? Let bij je keuze voor een bepaald middel op of het ook in combinatie met borstvoeding gebruikt kan worden. Al je vragen over anticonceptie kun je met ons bespreken, bijvoorbeeld op de nacontrole afspraak 6 weken na de bevalling. Maar een aparte afspraak hiervoor maken mag ook.
Wij kunnen alle vormen van anticonceptie voorschrijven en plaatsen ook een spiraaltje.

Hoe kies je het anticonceptiemiddel dat bij je past? Kijk eens op:

Meer over anticonceptie

Spiraal plaatsen

Wanneer je op zoek bent naar een betrouwbare vorm van anticonceptieen je wilt niet aan de pil, dan is het spiraaltje een uitstekend alternatief. Er zijn twee verschilllende soorten spiralen. De eerste is het hormoonhoudend spiraaltje: de Mirena en Kylena spiraal. De tweede is het koperspiraaltje, de T-safe of Ballerine spiraal. Je kunt bij ons terecht voor het plaatsen van beide soorten spiraaltjes.

Je hoeft geen cliënt bij onze praktijk te zijn om een spiraaltje door ons te laten plaatsen. Ook wanneer je nog nooit zwanger bent geweest ben je van harte welkom om een afspraak te maken!

Myrena                                                                 Kyleena 

T-Safe                                                                    Ballerine