https://www.degeboortezaak.nl/pijnlijke-borsten/_454___30_NL_______

Kwaaltjes, hoe ga je om met ongemakken in je zwangerschap?

kwaaltjesEen zwangerschap brengt veel veranderingen in je lichaam teweeg. De hormonen gieren door je lijf, je baarmoeder groeit niets ontziend, je borsten maken zich klaar voor hun nieuwe functie, je ‘verweekt’, kortom: je vertrouwde lichaam is niet meer zoals je dat gewend bent.

Het is dan ook niet zo gek dat je hier soms last van ondervindt. We hebben een aantal veel voorkomende zwangerschaps-klachten op een rijtje gezet, voorzien van tips en adviezen.

Tijdens de zwangerschap groeit het borstweefsel doordat er melkklieren en bloedvaten worden aangemaakt. Hierdoor kunnen je borsten pijnlijk zijn. Bij sommige zwangeren groeien de borsten 1-2 cupmaten, bij andere vrouwen worden de borsten alleen zwaarder. Dit is allebei normaal en zegt niets over de kwaliteit van de voeding na de geboorte van de baby. Het kan voorkomen dat er tijdens de zwangerschap al melk uit je tepels komt, maar meestal komt de voeding pas op gang in het kraambed.
TIP: zorg voor een goed passende beha. Soms is het nodig om nieuwe beha’s aan te schaffen vanwege je veranderde cupmaat.