Anticonceptie, wat past bij jou?

Misschien ben je er zo net na de bevalling nog niet mee bezig, maar het is toch goed om al over anticonceptie na te gaan denken. Voor je eerstvolgende menstruatie heb je al een eisprong en kun je weer zwanger worden.

Soorten anticonceptie

Er zijn verschillende vormen van anticonceptie mogelijk. Belangrijk is dat je een vorm kiest die bij jullie past. Geef je borstvoeding? Let bij je keuze voor een bepaald middel op of het ook in combinatie met borstvoeding gebruikt kan worden. Al je vragen over anticonceptie kun je met ons bespreken, bijvoorbeeld op de nacontrole afspraak 6 weken na de bevalling. Maar een aparte afspraak hiervoor maken mag ook. Wij kunnen alle vormen van anticonceptie voorschrijven en plaatsen ook een spiraaltje. Hoe kies je het anticonceptiemiddel dat bij je past? Kijk eens op de verdeverloskundige.nl en lees meer over anticonceptie.

Spiraal plaatsen of verwijderen

Je kunt bij ons terecht voor het plaatsen van de onderstaande soorten spiraaltjes. Maar we kunnen ook je spiraal verwijderen als jij dat wilt.

Contact opnemen

Soorten spiralen

Wanneer je op zoek bent naar een betrouwbare vorm van anticonceptie en je wilt niet aan de pil, dan is het spiraal een uitstekend alternatief. Er zijn twee verschilllende soorten spiralen. De eerste is het hormoonhoudend spiraal: de Mirena en Kylena spiraal. De tweede is het koperspiraal, de T-safe (Op advies van de beroepsgroep van verloskundigen, plaatsen wij momenteel geen Ballerine spiraal). 

Mirena spiraal

Mirena spiraalHet Mirena spiraal is een betrouwbare anticonceptiemethode. Je hoeft bij dit spiraaltje voor meerdere jaren niet meer aan anticonceptie te denken. Dit spiraaltje biedt namelijk 6 jaar bescherming tegen zwangerschap. De werkzame stof is levonorgestrel.

Lees meer over het Mirena spiraal

Kyleena

Kyleena spiraalKyleena is een hormoonspiraal. Dit is een betrouwbare anticonceptiemethode waarbij je voor meerdere jaren niet meer aan je anticonceptie hoeft te denken. De werkzame stof in dit hormoonspiraaltje is levonorgestrel. Kyleena biedt 5 jaar bescherming tegen zwangerschap.

Lees meer over het Kyleena spiraal

T-Safe

T-safe spiraalDe T-vormige koperspiraal is betrouwbare anticonceptiemethode waarbij je voor meerdere jaren niet meer aan je anticonceptie hoeft te denken. Het koperspiraal bevat geen hormonen en is daardoor geschikt wanneer je geen hormonen mag of wilt. De T-vormige koperspiraal biedt 10 jaar bescherming tegen zwangerschap en is het meest gebruikte koperspiraaltje van Nederland.

Lees meer over het T-Safe spiraal

Vergoeding

Het is afhankelijk van je zorgverzekeraar of je spiraal en het plaatsen wordt vergoed. Bij sommigen gaat het plaatsen af van je eigen risico. Je hoeft geen cliënt bij onze praktijk te zijn om een spiraaltje door ons te laten plaatsen. Ook wanneer je nog nooit zwanger bent geweest ben je van harte welkom om een afspraak te maken! Bel met de assistente van de locatie het dichts bij jou in de buurt, voor een afspraak.