Kraamzorg

De Nederlandse kraamzorg is uniek in de wereld. Er is geen land ter wereld waar kersverse ouders thuis hulp krijgen in de eerste week na de bevalling. Tijdens de bevalling en het kraambed werken wij nauw samen met de kraamverzorgster.

kraamzorgIn je kraambed zal ze jullie begeleiden bij het verzorgen van de baby, medische controles uitvoeren, licht maar vooral veel tips en adviezen geven. Wanneer er zich problemen voor doen, zal zij contact met ons opnemen.

Kraamzorg valt in de basisverzekering. Dit betekent dat elke verzekeraar kraamzorg vergoedt. Wel wordt er een standaard eigen bijdrage gerekend van € 4,30 per uur. Als je een aanvullende verzekering hebt is de kans groot dat de eigen bijdrage vergoed wordt. Meld je rond 12 weken zwangerschap aan bij een kraambureau. Je kunt dit direct doen bij een kraambureau zelf of door contact op te nemen met je zorgverzekeraar. Hieronder vind je een aantal kraambureaus die in de regio werkzaam zijn en waar wij erg prettig mee samenwerken.

Mogelijke kraambureau's

Logo - De kraamvogel korukraamzorg.nl de Waarden www.kraaminzicht.nl/ Logo - Kraamzorg gezochtLogo - HKZB      Logo - KraamzorgXL

         Logo - Kraamkring Utrecht   Logo - Kraamzorg 1op1